Sarpingene Shaya og Babak Irandoust briljerer i Det åpne NM i Hurtigsjakk og Lynsjakk i Bergen 2024

Bergen, 14. januar 2024 – Sjakkens magi utfoldet seg i helgen under Det åpne NM i hurtigsjakk og lynsjakk i Bergen, og to sarpinger, Shaya Irandoust og Babak Irandoust, leverte imponerende prestasjoner som vil bli husket lenge.

Lynsjakk: Shaya Irandoust tar andreplassen med stil

I lynsjakkturneringen under 1800 i rating, skinte Shaya Irandoust med et imponerende resultat på 7.5 poeng av 9 mulige. Han var kun et halvpoeng bak vinneren Erland Foshaug, som han uheldigvis tapte mot i den syvende runden. Shaya viste taktisk dyktighet og en bemerkelsesverdig evne til å kjempe til siste slutt.

Hurtigsjakk: Sterk start for Shaya, Babak henter seg inn

I hurtigsjakken imponerte Shaya med en sterk start, og etter fire runder sto han med perfekte 4 av 4 poeng. Dessverre mistet han litt momentum etter å ha tapt de to siste partiene på lørdag. Søndagen ble imidlertid en dag for oppreisning, med en sterk avslutning på 3.5 av 4 poeng. Totalt sett endte han et halvt poeng bak fire andre spillere på 8 poeng, som sikret ham en delt 5. plass.

Babak Irandoust viste også storspill i hurtigsjakken. Til tross for en litt treg start, avsluttet han turneringen med fem seiere på rad og endte opp et halvpoeng bak Shaya. Babaks imponerende avslutning ga ham en solid plassering og viste styrken i hans sjakkferdigheter.

Toppspillerne: Aryan Tari og Elham Amar dominerer

I toppgruppen var det to navn som dominerte begge turneringene. Aryan Tari og Elham Amar viste seg som mestere i henholdsvis lynsjakk og hurtigsjakk. Deres imponerende spill og seire plasserte dem rett bak hverandre i den andre turneringen, noe som understreker deres suverenitet i sjakk-Norge, muligens bak en ikke så ukjent spiller fra Lommedalen, som ikke var med denne gang.

Det åpne NM i Bergen var en feiring av sjakkens lidenskap og dyktighet. Shaya og Babak Irandousts innsats har satt Sarpsborg på sjakk-kartet, og deres prestasjoner vil uten tvil inspirere unge sjakkentusiaster til å satse på sjakkens spennende reise.

Vi gratulerer alle deltakerne, spesielt Shaya og Babak Irandoust, for deres imponerende innsats. Det var en helg fylt med spenning, lærdom og sjakkglede, og vi ser allerede frem til neste kapittel i sjakkhistorien.

Shayas parti fra siste runde i hurtigsjakken.